Počela druga faza obnove saobraćajnice u Ulici Patriotske lige

ulica patriotske lige asfaltiranje apr 07 20

Tokom jučerašnjeg dana radnici građevinske firme „Bosman“ su započeli sa radovima uklanjanja oštećenog asfalta duž saobraćajnice u Ulici „Patriotske lige“.

Radovi su započeli od trolejbuske okretaljke kod Pionirske doline i biće nastavljeni sve do raskrsnice ulica Bolnička i Patriotske lige kod pijace „Ciglane“.

"Realizacija ovog projekta obnove saobraćajnice u Ulici Patriotske lige je trebala biti u tri faze, s obzirom da se radi o saobraćajnici sa visokim stepenom frekvencije saobraćanja motornih vozila. Mi smo u novembru prošle godine okončali radove prve faze projekta na dijelu od raskrsnice sa ulicama Bolnička i Koševo do raskrsnice ulica Bolnička i Patriotske lige kod pijace „Ciglane“. Druga faza je trebala biti od pijace „Ciglane“ do Ulice Marcela Šnajdera, a treća do trolejbuske okretaljke u Pionirskoj dolini. S obzirom na nastalu situaciju kada nije u funkciji javni gradski saobraćaj, te je smanjen broj motornih vozila koji saobraćaju ovom ulicom, odlučeno je da se preostale dvije faze realizuju kao jedna, dakle u ovoj fazi biće obuhvaćen sav preostali neobnovljeni dio ulice. Kako je predviđeno projektom obnova će biti urađena samo na saobraćajnici, dok će sanacija trotoara biti urađena po potrebi. Ovom prilikom ćemo osim novog asfalta također uraditi i nivelaciju i zamjenu oštećenih šahtova, linijskih rešetki i šibera za vodu", istakli su iz firme „Bosman“.

Projekat rekonstrukcije kompletne Ulice Patriotske lige, ukupne dužine od 2.430 metara, iznosi gotovo 740.000 KM, a finansijska sredstva su obezbijedili Direkcija za puteve Kantona Sarajevo i Općina Centar.

Za nadzor projekta je zadužen Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo, dok je glavni projekat uradila projektantska firma „Saraj inženjering“ d.o.o. Sarajevo.

(sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top