Počela sanacija i drugog dijela Ulice Koševo

ulica kosevo sanacija mart.2020Počeli su pripremni radovi na sanaciji drugog dijela Ulice Koševo od Ulice Sutjeska do Ulice maršala Tita u dužini od 330 metara.

Projekat sanacije ovog dijela pomenute saobraćajnice finansira Općina Centar sa 184.500 KM. Izvođač radova je KJKP Rad, dok je za nadzor projekta zadužena firma Energoinvest d.d. Sarajevo.

Prema glavnom projektu, kojI je uradila projektantska firma Saraj inženjering, na ovom dijelu Ulice Koševo je planirano uklanjanje postojećeg oštećenog asfalta, zamjena oštećenih ivičnjaka, te sanacija pješačkih trotoara što podrazumijeva preslagivanje i ugradnju novih ploča. Također, je planirana zamjena i nivelacija poklopaca uličnih slivnika, šahtova, šibera i hidranata. Na kraju ovih radova slijedi postavljanje dva sloja novog asfalta duž saobraćajnice na 2.530 kvadratnih metara, te iscrtavanje horizontalne saobraćajne signalizacije. Rok za završetak ovih radova je 45 dana.

Načelnik Općine Centar. Nedžad Ajnadžić je sa saradnicima i predstavnicom Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture KS-a, obišao ovo gradilište. Kako je predviđeno, potpuna obustava saobraćaja motornih vozila je planirana od ponedjeljka, na osnovu odobrenja koje izdaje nadležno Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo.

(Oslobođenje)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top