Počeli radovi treće faze izgradnje biciklističke staze u Alipašinoj ulici

biciklisticka staza treca faza centar okt 2019

Krajem prošle sedmice radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka su započeli sa radovima na realizaciji treće faze izgradnje biciklističke staze između Alipašine ulice i gradskog parka na Jezeru, a sredstva za realizaciju ovog projekta obezbijeđena su iz budžeta Općine Centar.

Tim povodom gradilište je obišao i načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa saradnicima, te izrazio zadovoljstvo zbog početka radova i istakao da na ovaj način Općina Centar želi omogućiti svojim sugrađanima sigurnu šetnju i vožnju biciklom do parka „Jezero“.

Mujo Topalović, šef gradilišta građevinske firme „Grakop“ koja je angažovana kao izvođač radova kazao je da završetak radova isključivo ovisi od vremenskih uslova.

"Sa radovima smo započeli od stadiona Koševo, odnosno od mjesta gdje je završila druga faza projekta. Prvobitno je započelo uklanjanje starog asfaltnog sloja i kolovozne konstrukcije u dužini od 250 metara. Planiramo uraditi nivelaciju šahtova, a nakon toga će biti postavljen novi asfaltni sloj na kojem će biti iscrtana biciklistička staza. U ovoj fazi izgradnje planiramo biciklističku stazu spojiti sa parkom „Jezero“. Ukupna dužina biciklističke staze na ovoj dionici je 320 metara", pojasnio je Topalović.

Podsjećamo da je Općina Centar finansirala i prve dvije faze izgradnje biciklističke staze u dužini od 1640 metara i to od Ulice Sutjeska do ulaza u kompleks Zetra, te od ulaza u Zetru do ceste koja vodi do stadiona na Koševu.

Sa realizacijom ovog projekta biciklisti i pješaci će imati nesmetanu putnu komunikaciju do parka na Jezeru gdje će moći uživati u najvećoj gradskoj zelenoj oazi, o kojoj također brigu vodi Općina Centar.

(sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top