Počeli završni radovi na asfaltiranju saobraćajnice u Ulici Skenderija

ulica skenderija asfaltiranje centar sep 25 19

Na osnovu rješenja o izmjeni režima saobraćaja motornih vozila na dijelu Ulice Skenderija, koje je izdalo Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo, tokom jučerašnjeg dana su započeli pripremni radovi na postavljanju završnog sloja asfalta duž saobraćajnice na dionici od Doma mladih do broja 12.

Projekat koji je započet krajem prošle godine finansiraju Općina Centar i Direkcija za ceste Kantona Sarajevo koji su izdvojili 145.000 KM.

"Od nadležnog kantonalnog ministarstva smo dobili potrebno rješenje kojim se odobrava izmjena režima saobraćaja, tačnije na snazi je potpuna obustava saobraćaja ovim dijelom pomenute ulice u trajanju od četiri dana. U četvrtak planiramo započeti sa postavljanjem završnog sloja asfalta, te sa drugim radovima koje moramo završiti tokom vikenda. Također moramo uraditi nivelaciju postojećih šibera za vodu i šahtova za odvod, te uraditi ponovno postavljanje ivičnjaka i popravku trotoara na dijelu ispred Akademije scenskih umjetnosti gdje su izvođeni radovi priključenja ovog objekta na gradsku komunalnu mrežu. Kako bismo olakšali vozačima svakodnevnu komunikaciju jedan dio Ulice Hamdije Kreševljakovića, od Skenderije do zgrade u kojoj je smještena Profesionalna vatrogasna brigada Kantona Sarajevo u Ulici Fehima efendije Čurčića broj 1, je privremeno postavljena kao dvosmjerna ulica", objasnio je Mujo Topalović, šef gradilišta građevinske firme „Grakop“ koja će izvoditi navedene radove.

Tokom jučerašnjeg dana načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa saradnicima i vijećnicima Općinskog vijeća Centar obišao ovu lokaciju na kojoj je od danas potpuna obustava saobraćaja do završetka pomenutih radova.

Ovom prilikom apelujemo na vozače da imaju strpljenja tokom izvođenja radova, jer će sa završetkom radova dobiti moderno uređenu saobraćajnicu.

Tokom realizacije prve faze ovog projekta radnici pomenute građevinske firme su mašinski uklonili oštećeni stari asfalt, ugradili nove betonske ivičnjake sa desne strane saobraćajnice, te postavili prvi nosivi sloj asfalta duž kolovoza i jedne strane trotoara.

(sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top