Počinje izgradnja kružnog toga kod Energoinvesta na Pofalićima

raskrsnica energoinvest foto putnik30 SSC

U utorak, 21. januara ove godine u 10:00 sati u maloj sali Općine Novo Sarajevo, načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i direktor Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Selmir Kovač potpisat će Anex 1 sporazuma o regulisanju međusobnih prava i obaveza na poslovima izgradnje kružnog toka na području Općine Novo Sarajevo na spoju ulica Hamdije Čemerlića – Put života.

Anexom 1 Sporazuma, Općina Novo Sarajevo je obezbijedila dodatnih 300.000 KM za izgradnju pomenutog kružnog toka, tako da vrijednost Sporazuma sa dodatnim sredstvima iznosi 1.500.000 KM, od čega je Općina Novo Sarajevo izdvojila 700.000 KM, a Direkcija za puteve KS 800.000 KM.

Naime, postojeća raskrsnica na spoju ulica Hamdije Čemerlića i Put života (II transverzala-Sjeverna longitudinala) u općini Novo Sarajevo bit će rekonstruisana u kružni tok.

Kako se navodi izgradnjom kružnog toka poboljšat će se protok saobraćaja te rasteretiti saobraćaj iz pravca Pofalića, s obzirom na svakodnevne gužve. Uz kružni tok radijusa 20 metara bit će rekonstruisani i krakovi ceste u dužini od 400 metara.

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo (KS) Adnan Šteta je ranije istakao da je ovo jedan od mnogobrojnih projekata koji se provode na poboljšanju saobraćajne infrastrukture u Kantonu.

„U ovoj godini smo mnogo radili na rekonkonstrukciji postojeće i gradnji nove infrastrukture, a tako ćemo nastaviti i ubuduće u svim opštinama. Sa Općinom Novo Sarajevo u fokusu je još nekoliko projekata na kojima ćemo zajednički raditi, među kojima su gradnja Južne longitudinale, novog parkinga kod Hitne i drugi. Bitno je da su i Kanton i Općina svjesni situacije u kojoj se nalazimo i daćemo sve od sebe da građanima što prije obezbijedimo nova parking mjesta i bolje saobraćajnice“, naveo je ministar Šteta.

Načelnik Koldžo istakao je da je gradnja kružnog toka jedan od strateških projekta Općine koji je potrebno realizirati što prije.

(Radiosarajevo.ba / foto: putnik30-SSC)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top