Počinje izgradnja Sarajevske obilaznice (LOT ЗВ), izabran izvođač radova

sarajevska zaobilaznica lot 3B

Nakon što su u sedmom mjesecu ove godine Autoceste FBiH ponovo objavile javni poziv za Izgradnju Sarajevske obilaznice (LOT ЗВ) izvršen je i izbor izvođača radova.

Najbolju ponudu dostavila je kompanija Euro Asfalt.

Vrijednosti radova procijenjena je na 23.283.000,14 KM sa uračunatim PDV-om.

Podsjećamo da je spomenuti tender u više navrata poništavan.

Riječ je o dionici Butila - Vlakovo - Mostarsko raskršće (LOT 3), koji je podijeljen na LOT 3a i LOT 3b. Dionica LOT-a 3a Butila - Vlakovo izgrađena je u sklopu autoputa na Koridoru 5C i puštena u upotrebu 2014. godine. Međutim, dionica Vlakovo - Mostarsko raskršće (LOT ЗВ) do sada nije izgrađena.

Dužina sekcije LOT ЗВ je 1,44 km, a na ovoj sekciji projektovani su vijadukt Rogačići 1 dužine 140 m i vijadukt Rogačići 2 dužine 140 m.

LOT 3B je riješen kao gradski put sa dvije saobraćajne trake, vozna i preticajna za svaki smjer kretanja, čije širine iznose po 3.25 m.

Predmet nabavke je i izgradnja loklanih cesta koje će obezbjediti nesmetano kretanje loklanog stanovništva nakon izgradnje gradske ceste – spoja sa Mostarskog raskršća na petlju Vlakovo.

Rok za izvođenje radova je 14 mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao.

Procijenjena vrijednost izgradnje u tenderskoj dokumentaciji iznosila je 20 miliona KM bez PDV-a finansirat će je JP Autoceste FBiH iz vlastitih sredstava.

(akta.ba)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top