Počinje rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže u ulicama Kranjčevićeva, Dolina i Magribija

kranceviceva ulica nov 13 18

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić, ministar komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo Srđan Mandić i direktor Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ Enver Hadžiahmetović su u utorak, 30. jula 2019. godine u prostorijama Mjesne zajednice „Marijin dvor“ (Dolina 7) potpisali sporazum o realizaciji projekta rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže u Ulici Kranjčevićeva.

Istoga dana su načelnik Ajnadžić i direktor Hadžiahmetović potpisali sporazum o povjeravanju poslova implementacije projekta rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže u ulicama Dolina i Magribija. Naime, KJKP „Vodovod i kanalizacija“ kao vlasnik i upravitelj vodovodne i kanalizacione mreže povjerava Općini Centar implementaciju projekta rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže u ovim ulicama, a u skladu sa projektima rekonstrukcije koje je uradilo ovo preduzeće.

Predmet sporazuma je regulisanje međusobnih prava i obaveza sporazumnih strana pri realizaciji projekta rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže u ulicama Kranjčevićeva, Dolina i Magribija. Na osnovu sporazuma, Ministarstvo komunalne privrede će obezbijediti finansijska sredstva za rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže, dok će Općina Centar obezbijediti sredstva za sanaciju i asfaltiranje saobraćajnica. Ukupna investicija će koštati 3.600.000 KM.

Načelnik Ajnadžić je istakao da Općina Centar, Ministarstvo komunalne privrede Kantona Sarajevo i KJKP „Vodovod i kanalizacija“ udruženi mogu riješiti sve probleme komunalne infrastrukture koji su od visokog interesa za lokalnu zajednicu.

"Ovo je dokaz da svi zajedno možemo sve, a pojedinačno možemo malo ili ništa. Dugo godina svi čekamo na kompletnu rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže u ovim ulicama. S obzirom na značaj ovog projekta apelujemo na naše sugrađane da za vrijeme izvođenja radova pokažu potrebno razumijevanje i strpljenje. Projekat zajedničkim sredstvima finansiraju Ministarstvo komunalne privrede KS i Općina Centar, a koristim priliku da izrazim zahvalnost ministru Mandiću na kooperativnosti po pitanju realizacije ovog projekta. Nakon što se okončaju radovi na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže, sve tri ulice će biti potpuno sanirane", pojasnio je Ajnadžić.

Direktor Hadžiahmetović izrazio je zadovoljstvo zbog učešća KJKP „Vodovod i kanalizacija“ u realizaciji ovog, kako je istakao, velikog i iznimno značajnog projekta za naše građane a na čiju realizaciju se čeka već dugi niz godina.

Najavio je i da bi krajem augusta ili početkom septembra trebali započeti radovi na terenu koji bi, prema planu, trebali trajati 90 dana te naglasio da će tokom izvođenja radova građani imati uredno vodosnabdijevanje.

Ministar Mandić se zahvalio načelniku Ajnadžiću i direktoru Hadžiahmetoviću te izrazio nadu da je ovo samo početak uspješne i dugoročne saradnje.

"Naizrecivo mi je drago što smo danas ovdje ovim povodom. Današnje potpisivanje je najmanje politika, ovo je ono kako ja vidim da treba da funkcioniše vlast na svim nivoima. Udružili smo sredstva i energiju da zajednički realiziramo ovaj projekat. Ministarstvo je u budžetu obezbijedilo 1.600.000 KM, a ostatak Općina Centar", dodao je Mandić.

(sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top