Ponovo objavljen tender za gradnju dijela Sarajevske obilaznice

02 sarajevska zaobilaznica 26.jun.2014

Autoceste FBiH ponovo su raspisale tender za gradnju LOT-a 3b Sarajevske obilaznice, između petlje Vlakovo i Mostarskog raskršća, saznaje Akta.ba.

Podsjetimo, tender za gradnju dijela zautoputa, odnosno Sarajevske zaobilaznice, bio je objavljen u februaru ove godine. Ubrzo nakon toga, u martu je postupak obustavljen jer je jedan od potencijalnih ponuđača, koji je preuzeo tendersku dokumentaciju, na protokol ugovornog organa izjavio žalbu na tendersku dokumentaciju.

U aprilu je izvršena izmjena, da bi u august tender bio i zvanično poništen zbog žalbe koju je Autocestama uputila kompanija Hering iz Širokog Brijega, nakon što je posao za gradnju dijela autoputa dodijeljen kompaniji Euro-Asfalt iz Sarajeva.

Inače, to nije bilo prvo poništenje tendera. Prvi tender za gradnju ceste LOT 3B objavljen je u junu 2018. godine, a poništen u oktobru 2018.

Riječ je o dionici Butila - Vlakovo - Mostarsko raskršće (LOT 3), koji je podijeljen na LOT 3a i LOT 3b. Dionica LOT-a 3a Butila - Vlakovo izgrađena je u sklopu autoputa na Koridoru 5C i puštena u upotrebu 2014. godine. Međutim, dionica Vlakovo - Mostarsko raskršće (LOT 3b) do sada nije izgrađena.

Dužina sekcije Lot 3b je 1,44 km, a na ovoj sekciji projektovani su vijadukt Rogačići 1 dužine 140 m i vijadukt Rogačići 2 dužine 140 m.

LOT 3b je riješen kao gradski put sa dvije saobraćajne trake, vozna i preticajna za svaki smjer kretanja, čije širine iznose po 3.25 m.

Predmet nabavke je i izgradnja loklanih cesta koje će obezbjediti nesmetano kretanje loklanog stanovništva nakon izgradnje gradske ceste – spoja sa Mostarskog raskršća na petlju Vlakovo.

Rok za izvođenje radova je 14 mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao.

Procijenjena vrijednost izgradnje iznosi 20 miliona KM bez PDV-a i finansirat će je JP Autoceste FBiH iz vlastitih sredstava.

Krajnji rok za prijem ponuda za učešće je 28.10.2019. godine.

(Akta.ba)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top