Postavljena i druga kabina kosog lifta na Ciglanama

kosi lift ciglane druga kabina apr 27 20

U decembru 2019. godine, načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i direktorica firme „Euro Prost“ d.o.o. Gračanica Refija Begović potpisali su ugovor za postavljanje druge kabine kosog lifta na Ciglanama. Vrijednost ovog ugovora iznosi 600.000 KM, a sredstva je obezbijedila Općina Centar.

"Kako smo obećali našim sugrađanima sa Ciglana realizujemo i drugu fazu projekta obnove kosog lifta. Obnovom ovih liftova naši sugrađani će imati puno bolji prevoz kabinama izgrađenim po najsavremenijim evropskim standardima i za manje novca koje izdvajaju za kartu. Nama je također drago da smo za ovaj posao ponovo angažovali domaću kvalitetnu firmu. U budućnosti planiramo da vidimo na koji način možemo obezbijediti određene pogodnosti za naše penzionere", objasnio je Ajnadžić.

Na terenu su radnici firme „Euro Prost“ završili postavljanje druge kabine. Završetak svih radova je planiran početkom maja.

Prva faza ovog projekta, odnosno stavljanje u funkciju prve kabine kosog lifta, je okončana krajem 2018. godine, za šta je izdvojeno više od 800 hiljada KM, od čega je Općina Centar obezbijedila 525 hiljada KM, a Vlada Kantona Sarajevo 300 hiljada KM.

(sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top