Potpisan ugovor za rekonstrukciju biciklističke staze u ulici Azize Šaćirbegović

bicikl ilustracijaU zgradi Općine Novo Sarajevo u utorak, 28. jula ove godine upriličeno je potpisivanje dva ugovora iz oblasti saobraćaja, a radi se o izvođenju radova na sanaciji pješačkih staza i trotoara na području općine Novo Sarajevo, te o rekonstrukciji biciklističke staze u ulici Azize Šaćirbegović.

Ugovore su potpisali Općinski načelnik Nedžad Koldžo i direktori firme „Braća Mujić export-import“ d.o.o. Sarajevo i „Buljan-ceste“ d.o.o. Kreševo.

U svom obraćanju za medije, općinski načelnik Nedžad Koldžo istakao je da se radi o dva značajna ugovora, budući da se tiču rekonstrukcije i sanacije pješačkih površina, a realizirat će se u skladu sa zahtjevima novosarajevskih mjesnih zajednica.

„Ugovorom u vrijednosti od oko 35.000 KM u ulici Azize Šaćirbegović predviđeno je obilježavanje obostrane biciklističke staze jednosmjernog karaktera sa svom pratećom horizontalnom i vertikalnom saobraćajnom signalizacijom koja se proteže od mosta na Malti do kružnog toka u naselju Hrasno brdo, čime ćemo na području Općine dobiti treću obostranu poprečnu biciklističku stazu, jer su prethodnih godina izvedeni radovi na obilježavanju biciklističkih staza u ulicama Topal Osman-paše i Hamdije Čemerlića“, istakao je načelnik Koldžo.

''Izgradnja poprečnih biciklističkih staza predstavlja trajno opredjeljenje Općine Novo Sarajevo, obzirom da je izgradnja longitudinalnih biciklističkih staza u nadležnosti Grada Sarajeva'', dodao je načelnik Koldžo.

Ugovor o sanaciji pješačkih staza i trotoara podrazumijeva radove na području mjesnih zajednica „Željeznička“ i „Grbavica I“, kao i sanaciju manjih oštećenja na stazama i trotoarima na prostoru cijelog teritorija Općine Novo Sarajevo.

Radi se, naime o prvom ugovoru u vrijednosti od 150.000 KM, koje je potpisan u okviru dvogodišnjeg Okvirnog ugovora čija je vrijednost oko 700.000 KM. Do kraja ove godine, planirano je izvođenje radova na sedam novosarajevskih mjesnih zajednica za šta je planirano oko 400.000 KM.

(sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top