Proširena raskrsnica ulica Kranjčevićeva i Tešanjska

kranceviceva prosirena dec 18 min

U okviru redovnog održavanja lokalnih i nekategorisanih cesta na području općine Centar, radnici građevinske firme „Grakop“ su tokom prošle sedmice okončali radove na proširenju saobraćajnice između ulica Kranjčevićeva i Tešanjska.

"Mi smo prije padavina uspjeli proširiti unutrašnju krivinu, odnosno unutrašnju stranu saobraćajnice gledano iz ulice Tešanjska. Ovo proširenje je bilo potrebno zbog olakšanog mimoilaženja motornih vozila na ovoj veoma frekventnoj raskrsnici. Prvo smo podigli ivičnjake i proširili saobraćajnicu, a nakon ponovnog postavljanja ivičnjaka asfaltirali ovaj dio raskrsnice", objasnio je Mujo Topalović, šef gradilišta firme „Grakop“iz Kiseljaka.

U okviru pomenutog redovnog održavanja radnici ove firme su prethodno završili sa radovima na sanaciji oštećenih dijelova saobraćajnice, te nivelaciju šahtova i slivnika za vodu u Kranjčevićevoj ulici. Sve navedene radove je finansirala Općina Centar koja je u ovogodišnjem budžetu za izgradnju, rekonstrukciju, sanaciju i redovno održavanje lokalnih cesta obezbijedila 2.857.200 KM, a za nekategorisane ceste 519.500 KM.

Redovno održavanje saobraćajnica podrazumijeva sanaciju oštećenja na kolovozu saobraćajnica, popravljanje oštećenih ivičnjaka, te obnovu i postavljanje nove horizontalne i vertikalne saobraćajne signalizacije. Navedene radove pomenuta građevinska firma obavlja na osnovu sporazuma o redovnom održavanju ulica na području općine Centar.

(sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top