Puštena u rad interaktivna mapa sa informacijama o Koridoru 5c

interktivna mapa koridor 5cJP Autoceste FBiH razvili su web aplikaciju uz vektorsku interaktivnu mapu sa nizom funkcionalnosti.

Cilj interaktivne mape je na jednostavan i zanimljiv način, u jednoj suvremenoj formi, pružiti dovoljno informacija kako o izgrađenom dijelu autoceste, tako i o svim aktivnim gradilištima na Koridoru Vc i brzi cestama. Interaktivnu mapu prati vektorski prikaz uz GIS informacije dionica i objekata – odmorišta, tuneli, petlje, mostovi, vijadukti, naplatna mjesta a koji se nalaze na autocesti A1.

Interaktivne mape evoluiraju u prikaze kakav do sada nismo vidjeli. One imaju veliki potencijal u odnosu na papirne mape ili statične online mape. U današnje vrijeme prateći moderne tehnologije najbitnije je pružiti što više kvalitetnih informacija, uz njihovo brzo učitavanje.

Sve informacije pored tekstualnog dijela prate i fotografije, a pojedine lokacije i virtualni prikaz gdje korisnici kroz virtualnu realnost mogu da detaljnije pogledaju izgled navedenih lokacija. Osim toga, pažnja je posebno usmjerena prema jednostavnoj interakciji s korisnikom. Sve funkcije na mapi (uvećanje, smanjenje, pomicanje i sl.), su podržane uz njihovu jednostavnu i intuitivnu upotrebu. Pored samog prikaza tu je svakako i alat za filtriranje odnosno mogućnost da korisnik odabere prikaz samo pojedinih detalja koji ga interesiraju na samoj mapi.

''Daljnjim razvojem modernih tehnologija, a samim time i interaktivnih mapa te izgradnjom novih kilometara autoceste sadržaj mape će postajati sve opsežniji i još zanimljiviji korisnicima'', stoji u saopštenju.

Mapu možete pogledati na LINKU

(sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top