Radovi na Prvoj transverzali tapkaju u mjestu

prva transverzala apr 27 21 foto avaz

Zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa radovi na Prvoj transverzali idu uspavano i tromo. Umjesto da iskoriste lijepo vrijeme da se što više posla uradi na ovoj transverzali, zahvaljujući kojoj bi glavni grad prodisao, investitori Direkcija za puteve KS i Ministarstvo saobraćaja KS igraju se gluhih telefona sa Općinom Centar.

Građevinska dozvola

Naprotiv, nisu u stanju ni njenoj nadležnoj službi dostaviti svu potrebnu dokumentaciju kako bi se dobile građevnske dozvole, razne saglasnosti…Sve to sputava vrijedne radnike firme Euro-asfalt da na terenu pokažu šta znaju i na pravi način pokrenu gradilište sa puno mašina i radnika. To sad na 120 metara, za koliko imaju građevinsku dozvolu, ne mogu uraditi.

Ekipa “Avaza” i jutros je zatekla radnike na terenu. U narednih deset dana radit će na postavljanju podtla, geomreže, geotekstila… Nakon toga, ide izrada posteljice puta do pod asfalt koji se neće raditi zbog male dionice.

Procjena vještaka

Investitori bi trebali, dok se ne riješi spor sa vlasnikom kuće koja se nalazi na trasi predviđenoj za gradnju, osigurati i pribaviti građevinsku dozvolu od Općine Centar za dio gdje se nalazio bivši GRAS-ov depo. Da se na tom dijelu mogu prebaciti mašine i radnici da urade ono što je predviđeno za taj dio Prve transverzale.

Podsjećanja radi, na profilu P8, odnosno na dijelu gdje se trenutno izvode radovi nalazi se sporna kuća u vlasništvu Feđe Šahinpašića, koji prema informacijama iz Zavoda za izgradnju KS, nije pristao na sporazumno rješavanje IPO-a jer nije zadovoljan procjenom vještaka. Međutim, kako trenutno stvari stoje, ništa se ne radi da se to riješi.

(avaz.ba)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top