Radovi na Zeničkoj obilaznici teku planiranom dinamikom

22.zenicka obilaznica jul 2019

Radovi na izgradnji Zeničke obilaznice na Koridoru 5C za sada se izvode planiranom dinamikom uprkos koronavirusu koji je do sada nanio veliku štetu privrednom sektoru u BiH i svijetu.

Izgradnja Zeničke obilaznice nije upitna s obzirom na to da su na njoj angažovani radnici bh. firmi, osim na jednom dijelu na kojem radi turski Cengiz. Međutim, svi radovi se izvode planiranom dinamikom.

U razgovoru za Klix.ba Reuf Kadrić, predstavnik JP Autoceste FBiH, je kazao da je bilo određenih problema u vezi s nabavkom materijala iz Italije i Kine, ali da je izvođač radova već našao nove dobavljače.

"Već su planirani novi dobavljači kod kojih je moguće izvršiti nabavku kablova za naprezanje i sidta tako da ćemo eliminisati ta moguća kašnjenja i stići sve rokove kako je i planirano. Radovi na vijaduktu Babina rijeka idu planiranom dinamikom tako da ćemo 15. aprila spojiti i lijevi vijadukt", kazao je Kadrić.

Dodao je da radovi ne kasne ni na jednom dijelu dionice te da je turski Cengiz s obzirom na koronavirus, kao i Euroasfalt i Strabag, izvršio dezinfekciju kampa, radnih mašina, a svi radnici imaju potrebnu zaštitnu opremu i sredstva za dezinfekciju.

Na gradilištu Zeničke obilaznice koja bi trebala biti gotova i svečano otvorena 25. novembra za sada se nalazi dovoljan broj radnika.

"Svakako, kako radovi napreduju trebat ćemo više radnika, a jedini problem imamo kod Euroasfalta s obzirom na to da imaju radnike koji su bili na radu u Hrvatskoj pa će po povratku trebati u karantin kako bi se utvrdilo da li su zaraženi koronavirusom ili ne. Međutim, sve će to biti uredu i rokovi će biti ispoštovani", zaključio je Kadrić.

(klix.ba)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top