Raspisan tender za gradnju prve dionice Prve transvezale

prva transverzala tzi.baDirekcija za puteve Kantona Sarajevo raspisala je 5. juna javni poziv za izgradnju prve dionice Prve transvezale.

Tender se odnosi na izvođenje radova na realizaciji izgradnje dionice od Ulice Kranjčevićeva do Ulice Braće Begić, a vrijednost radova je procijenjena na 21,4 mil KM.

Sa izabranim izvođačem sklopiće se okvirni sporazum na četiri godine, dok je predviđeno da radovi traju 24 mjeseca i da se obezbijedi garancija od dvije godine na izvršeni posao.

Ponude se primaju do 21. jula.

Podsjećamo da se uskoro očekuje početak izgradnje Tunela Kobilja glava. Preduslovi za realizaciju gradnje ove dionice puta na Prvoj transverzali podrazumijeva davanje saglasnosti Skupštine Kantona Sarajevo na tekst ugovora o kupoprodaji ili zamjeni nekretnina, o čemu će biti riječi na sjednici Skupštine zakazanoj za 16. juni.

U zadnjih mjesec dana nastavljene su aktivnosti na uklanjanju objekata na Prvoj transverzali od Kranjčevićeve ulice do Braće Begić, međutim napredak nije posebno vidljiv i potrebno ga je ubrzati uz korištenje svih dopuštenih zakonskih mogućnosti, saopštilo je nedavno Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo.

(eKapija)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top