Rekonstruisano stepenište u Ključkoj ulici

stepeniste kljucka ulica jul 2018 centar

Tokom proteklog perioda završeni su radovi na rekonstrukciji stepeništa u Ključkoj ulici između brojeva 2 i 4 (Mjesna zajednica „Džidžikovac-Koševo I“). Izvođač je građevinska firma „Sela“, a finansijer je Općina Centar koja je za ovu namjenu izdvojila 50.110 KM.

Prema projektu rekonstrukcije ovog stepeništa, uklonjena je stara oštećena betonska konstrukcija i izgrađena nova armirano-betonska. Kako bi stanarima na dva ulaza u stambene zgrade omogućili nesmetan prilaz, uklanjanje starog i izgradnja novog stepeništa je urađeno u dvije faze.

Nakon izgradnje kompletne armirano-betonske konstrukcije stepeništa postavljene su nove kulir ploče, koje imaju dobru otpornost na sve vremenske uvjete, kao i rukohvatna zaštitna ograda. Kako je predviđeno projektom tokom rekonstrukcije ovog stepeništa, ukupne dužine oko 80 metara, koje povezuje Alipašinu ulicu sa Tepebašinom, radnici pomenute firme su također izgradili i betonski rigol za odvod površinskih voda. Sa rekonstrukcijom novog stepeništa u Ključkoj ulici sugrađani ovog dijela općine Centar su dobili moderno uređenu pješačku komunikaciju.

Realizacija ovog projekta je okončana na osnovu ugovora o izvođenju radova na investiciono-tehničkom održavanju pješačkih staza i stepeništa na području općine Centar, kojeg su potpisali načelnik Centra dr. Nedžad Ajnadžić i direktor firme „Sela“ Sead Tutić. Na osnovu ovog ugovora su također okončani radovi na sanaciji stepeništa i pješačkih staza u ulicama Zatikuša 3, Zaima Šarca do broja 45, Marcela Šnajdera 10 i Himze Polovine kod broja 47. Za sve navedene radove Općina Centar je iz svog budžeta izdvojila 106.000 KM.

(sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top