Sanacija puteva u Starom Gradu vrijedna oko 1,1 mil KM

industrijska zona bacici asfaltiranje okt 20 18

Općina Stari Grad i MInistarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo, putem Direkcije za ceste KS realizovat će projekat sanacije tri izuzetno značajna putna pravca u ovoj općini, vrijedan više od 1,1 milion konvertibilnih maraka. Dogovoreno je to na sastanku općinskog načelnika Ibrahima Hadžibajrića sa ministrom saobraćaja KS Adnanom Štetom i direktorom Direkcije za ceste KS Selmirom Kovačem.

Sanacija ulica Hamdije Kreševljakovića i Bostarići

Već sredinom ovog mjeseca trebala bi početi rekonstrukcija ulice Hamdije Kreševljakovića, na dijelu od Drvenije do Austrijskog trga, uključujući i trolejbusku okretnicu, ukupne dužine oko 650 metara. Ovaj projekat vrijedan je više od pola miliona konvertibilnih maraka, a sama saobraćajnica ima veliki značaj imajući u vidu da se nalazi u najužoj gradskoj jezgri, te se koristi i za javni gradski (trolejbuski) saobraćaj. Općina će u ovom projektu finansirati rekonstrukciju i uvođenje oborinske odvodnje, iznosom od 60.000 KM.

Drugi značajan projekat odnosi se na putnu komunikaciju na Širokači, a riječ je o ulici Bostarići koja bi trebala biti sanirana u dužini više od 500 metara. Projekat je vrijedan 200.000 KM, a Općina i Direkcija će ga finansirati u jednakim omjerima. Sanacija ulice Bostarići nalazi se u ovogodišnjem programu rada općinskog načelnika Ibrahima Hadžibajrića i jedan je od pririteta koji su iznijeli građani ove mjesne zajednice.

Rekonstrukcija Apelovog puta

Treći zajednički projekat koji je dogovoren je rekonstrukcija i asfaltiranje tzv Apelovog puta, najkraće rute iz Sarajeva do Trebevića. Projekat je vrijedan 450.000 KM, a Općina već ima spreman glavni projekat. Obnovom ovog puta uspostavit će se direktna putna komunikacija između Sarajeva i Trebevića bez korištenja putne infrastrukture u RS. Dužina dionice koja će se raditi iznosi 1 km.

(sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top