Sanacija saobraćajnice u Ulici Skenderija

03 sanacija ul skenderija centar okt 17 18

Kako su početkom ovog mjeseca zvanično započeli radovi na rekonstrukciji dijela saobraćajnice i trotoara u Ulici Skenderija (Mjesna zajednica „Skenderija-Podtekija) radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka su do sada uspjeli mašinski ukloniti oštećeni asfalt, te su započeli sa radovima na postavljanju novih betonskih ivičnjaka od početka ove ulice, kod Kulturno sportskog centra Skenderija, prema Drveniji.

"Kompletna sanacija kolovoza i trotoara je planirana na dionici od Doma mladih na Skenderiji do objekta na broju 12 što iznosi oko 140 metara. Na ovom dijelu je planirano uklanjanje starog asfalta, ugradnja novih betonskih ivičnjaka sa desne strane saobraćajnice, nivelacija postojećih šahtova, slivnika i šibera za vodu, te postavljanje novog asfalta duž kolovoza i jedne strane trotoara. Kako su na drugom dijelu ulice, od pomenutog broja do Fakulteta političkih nauka u Sarajevu, kolovoz i trotoari u dobrom stanju ovdje ćemo raditi samo zamjenu poklopaca šahtova, slivnika i šibera, te sanaciju oštećenih dijelova asfalta, ali i urediti postojeće željezne stubove i žute izdignute ivičnjake. Za postavljanje završnog sloja asfalta moramo sačekati da novi objekat Akademije scenskih umjetnosti, koji je u izgradnji, bude spojen na komunalnu infrastrukturu, tako da se nadamo da će taj posao biti uskoro završen kako bismo uspješno priveli ovaj projekat kraju", objasnio je Mujo Topalović, šef gradilišta građevinske firme „Grakop“.

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo je izdalo odobrenje za izmjenu režima saobraćaja ovom ulicom koje važi do 15. novembra ove godine, do kada je i planirano okončanje radova na sanaciji saobraćajnice i trotoara u Ulici Skenderija.

Sredstva za realizaciju ovog projekta u iznosu od 145.000 KM su obezbijedile Općina Centar i Direkcija za ceste Kantona Sarajevo, saopšteno je iz press službe Opštine Centar.

(sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top