Sanira se dionica ulice Zmajevac prema Višegradskoj kapiji

cesta zmajevac visegradska kapija starigrad sa sep 2019

Počeli su radovi sanacije dionice ulice Zmajevac, u pravcu Višegradske kapije. „Ovaj dio vrlo frekventne saobraćajnice je bio u lošem stanju, te smo pristupili njenoj sanaciji. Trenutno se izvode radovi rezanja i uklanjanja starog dijela asfalta u dužini od oko 70 metara“, kazali su u nadležnoj Službi za investicije i komunalne poslove Općine Stari Grad iz koje se nadaju da će projekat biti završen za deset dana.

Radove izvodi firma Grakop d.o.o. Kiseljak, a finansira Općina Stari Grad sa oko 7.000 KM.

Podsjećamo, ranije je okončan projekat sanacije ulice Zmajevac, ukupne dužine 1.520 metara, od raskrsnice ulice Sarajevskih gazija do kraja mezarja Ravne bakije. Na dionici je urađeno skidanje starog asfalta i podloge, postavljen novi tampon, izdignuti su šahtovi i šiberi radi pravilne odvodnje, te ulica asfaltirana. Taj projekat je koštao oko 400.000 KM, a finansirali su ga Općina Stari Grad s iznosom od 141.000 KM i Direkcija za ceste Kantona Sarajevo s iznosom od 260.000 KM. Radove je izvodila firma Grakop iz Kiseljaka.

Dionica na kojoj se sada radi duga je 70 metara i nema veze sa ranije završenim radovima od raskrsnice ulice Sarajevskih gazija do kraja mezarja Ravne bakije.

(sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top