Sarajevo kupuje bjeloruske trolejbuse za 15 mil EUR

trolejbus bkm 321Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adi Kalem potvrdio je da je odlučeno da se kupe trolejbusi bjeloruske kompanije BKM Holding. Napomenuo je da je sada na potezu Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD).

- Ovdje smo u potpunosti, upravo po EBRD procedurama, okončali javni poziv, izabrani su ponuđači, kompanija BKM Holding iz Minska, Bjelorusija. Ugovor je spreman, nalazi se kod banke. Čekamo sada šta će EBRD. Mi se ipak nadamo da će biti po planu i da će ugovor biti potpisan kako je i planirano, polovinom ovog mjeseca. Rok isporuke je 16 mjeseci, s tim što bi prvi novi trolejbusi trebali stići u toku 2021. Nadamo se da će tako i biti - izjavio je Kalem za agenciju Fena.

Nije precizirao o kakvim je trolejbusima riječ, jer navedena kompanija iz Minska proizvodi četiri modela ovakvog vozila. Riječ je o modelima 321, 333, 420 i 43303. Posljednja dva su savremenijeg dizajna, dok su 333 i 43303 zglobni trolejbusi. Detalji o specifikacijama ovih vozila dostupni su i na zvaničnoj veb stranici BKM Holdinga.

Za kupovinu 25 ovih trolejbusa bit će izdvojeno 15 mil EUR.

(sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top