Šta će sve graditi na Igmanu i Bjelašnici?

bjelasnica staza

Predsjedavajući i dopredsjedavajući Skupštine KS-a Mirza Čelik, Danijela Kristić i Vibor Handžić održali su danas sastanak sa članovima Inicijative za Bjelašnicu i Igman. Tema razgovora bila je pokretanje novih aktivnosti na poboljšanju rada ski-centra i uvođenju novih sadržaja na olimpijskim planinama, te njihova realizacija kroz budžet za 2020.

Polazna stanica

Rekonstrukcija vertikalnog transporta i nabavka novih ski-liftova, nova žičara na stazi Kolijevka-Kotlovi, uređenje i sanacija staza, izgradnja nove ski-staze sjeverno od Kolijevke, izgradnja garaže za šesterosjed neki su od kratkoročnih i dugoročnih prijedloga aktivnosti koje su menadžment JP ZOI'84 i Vlada KS-a već usaglasili sa Inicijativom. Izgradnja biciklističke staze od izlaza do polazne stanice šesterosjeda kao i izgradnja dječijeg igrališta za ljetne sadržaje, još neki su od sadržaja koji bi upotpunili ljetni turizam, navedeno je.

Radi planiranja aktivnosti i sredstava u budžetu za 2020., dogovoreno je da će se narednih dana održati sastanak skupštinskog rukovodstva sa resornim ministrima, kao i direktorima nadležnih kantonalnih javnih preduzeća te općinskim načelnikom.

Dozvole

"Intencija rukovodstva Skupštine je da se kroz prijedlog budžeta, te resorna ministarstva privrede i prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša, u ovoj godini pokrene realizacija aktivnosti za koje se pribave neophodne dozvole i ispune uslovi. Sa nadležnim ministrima, direktorima JP ZOI'84, Sarajevošuma i Uprave za šumarstvo moramo definisati procedure kao i iznos sredstava za projektne aktivnosti, te pripremu tenderske dokumentacije za idejne projekte. Neophodno je angažovati i Ekonomski institut radi izrade elaborata opravdanosti jer nemamo mnogo vremena do usvajanja budžeta", naveo je predsjedavajući Čelik.

(Oslobođenje)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

 

Top