Tramvaji prema Hrasnici trebali bi voziti od naredne godine

hrasnica pruga trasa foto avaz

Načelnik općine Ilidža Senaid Memić još početkom ove godine najavio je da će tramvajska pruga od Ilidže do Hrasnice biti izgrađena do septembra. To se nije desilo. Ipak, u Općini Ilidža ne prestaju razgovarati o ovom, kako ga nazivaju, kapitalnom projektu. Tako je načelnik Senaid Memić kazao da imaju osigurano 40 posto potrebnog novca.

Dopuna plana

"U julu ove godine sam rekao da će pruga biti stvarnost. Budući da imamo novac, možemo raspisati tender, ali čekamo da se uradi dopuna plana da bismo imali prugu koja odgovara svim standardima. Očekujemo da ćemo u ovoj godini odabrati izvođače i što prije krenuti s radovima. Iduća godina je ključna, pokušat ćemo započeti radove i završiti ih. Nije u pitanju 100 km, nego samo 11 km u oba smjera" – rekao je Memić.

Njegov pomoćnik Mirsad Čaušević potvrdio je da se u fazi projektiranja pruge ne može znati tačan iznos potreban za realizaciju ovog projekta.

Zakonske obaveze

"Projektanti privode kraju izradu ovog projekta i trenutno rade na nekim izmjenama i dopunama. Poslije toga izvršavaju se zakonske obaveze i tek tada će projekt biti spreman i moći ćemo dobiti građevinsku dozvolu. Potom slijedi raspisivanje konkursa za izbor firme koja će izvoditi radove" – rekao je Čaušević.

(Avaz.ba)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top