U toku asfaltiranje ceste prema poslovnoj zoni Telalovo Polje

telalovo polje poslovna zona asfaltiranje aug 2019

Nastavljeno je asfaltiranje servisne saobraćajnice prema poslovnoj zoni donje Telalovo Polje, gdje je u prošloj godini urađena sanacija i asfaltiranje makadamskog puta s desne strane Miljacke pored auto - pijace u dužini od oko 500 metara. U sklopu tih radova urađen je drenažni sistem, postavljena odbojna ograda i saobraćajna signalizacija.

Asfaltiranje novih oko 400 metara ceste uslijedilo je nakon što su završeni radovi na izgradnji primarnog sistema odvodnje oborinskih voda za područje industrijskih zona Bačići i Telalovo Polje, te dijela naselja Briješće. Asfaltiranje pristupne saobraćajnice nastavak je projekta poboljšanja saobraćajne i komunalne infrastrukture za privredne subjekte u industrijskim zonama Bačići, Rajlovac i Telalovo Polje kojeg Općina Novi Grad Sarajevo implementira u saradnji sa Ministarstvom privrede Kantona Sarajevo.

Asfaltiranjem ove dionice puta obezbijedit će se alternativni pristup industrijsko - poslovnoj zoni Telalovo Polje i omogućiti saobraćajno povezivanje sa industrijskom zonom Rajlovac iz još jednog pravca, od TC Wisa prema Rajlovcu. Time se stvaraju preduslovi za razvoj poslovne zone u Telalovom Polju, a poboljšat će se i uslovi saobraćajne komunikacije za privredne subjekte koji su duži vremenski period koristili makadamski put.

(sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top