U toku proširenje saobraćajnice u ulici Ferida Srnje u Švrakinom Selu

ulica ferida srnje svrakino selo okt 08 19

U okviru programa redovnog održavanja cesta, izradi i obnovi saobraćajne signalizacije na lokalnim i nekategorisanim cestama na području općine Novi Grad u toku su radovi na proširenju kolovoza u dijelu ulice Ferida Srnje u naselju Švrakino Selo koja je od velikog značaja za šire područje ovog naselja.

Radi se veoma uskoj, strmoj i prometnoj ulici koja se prostire od ulice Safeta Hadžića do ulice Turkušići, gdje tokom padavina dolazi do ispiranja bankine koja je ugrožavala odvijanje saobraćaja i začepljala odvodne šahtove u ulici Safeta Hadžića.

Radovi se izvode od spoja sa ulicom Sulejmana Paćariza Hodže broj 3, gdje se vrše iskopi i pripreme za proširenje ceste koja će biti proširena na minimalnu širinu od 4,5 metra i postavljanja novih ivičnjaka. Nakon toga uslijedit će sanacija oštećenja na kolovozu, izdizanje poklopaca šahtova i slivničkih rešetki na nivo kolovoza, kao i rješavanje problema površinskih voda, a planirana je i izgradnja potpornog zida.

Realizaciji projekta pristupilo se na osnovu zahtjeva Mjesne zajednice „Švrakino Selo - 2“ i mišljenja stručno - tehničkog nadzora o potrebi hitnog djelovanja, a koji je utvrdio da širina kolovoza na pojedinim mjestima ne zadovoljava minimalnu širinu za sigurno odvijanje saobraćaja, kao i kretanje pješaka.

Imajući u vidu navedene činjenice, Općina Novi Grad Sarajevo pristupila je realizaciji navedenih radova kako bi se osigurala bezbjednost odvijanja saobraćaja, ali i stvorili uslovi za zimsko održavanje ceste.

(sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top