Ulica Ispod Budakovića spremna za asfaltiranje

ulica ispod budakovica 03.sept.2019Nakon rekonstrukcije vodovodne mreže u dužini od 475 metara u ulici Ispod Budakovića, uslijedili su radovi potpunog uređenja kolovozne podloge u dužini od 570 metara.

"Uklonjena je stara dotrajala asfaltna površina, kao i postojeći kameni ivičnjaci. Podloga je sada spremna za tamponiranje, nakon čega će uslijediti i završno asfaltiranje“, kazali su u Službi za investicije i komunalne poslove Općine Stari Grad.

Projekat obuhvata i čišćenje slivnika i međuslivničkih veza sa ispiranjem cjevovoda, podizanje i nivelisanje postojećih šahtova do 50 cm iz cementnog betona na novu kotu asfalta. Također, na dijelu stepeništa planirano je postavljanje nove pješačke ograde od željeznih cijevi. Projekat asfaltiranja finansira Općina Stari Grad sa 146.000 KM.

Ovdje se radi o jednom od najvećih investicijskih projekata Općine Stari Grad za ovu godinu, a u cilju kvalitetnijih uslova života građana ove ulice iz mjesne zajednice Medrese. Projekat postavljanja nove kanalizacije koštao je preko 160.000 KM.

(sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top