Uskoro počinje ugradnja granitnih kocki u ulici kralja Tvrtka

ul kralja tvrtka kocke aug.2019Početkom jula radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka započeli su radove na rekonstrukciji Ulice kralja Tvrtka na Marijin dvoru. Općina Centar je za ovu namjenu iz ovogodišnjeg budžeta izdvojila 306.540 KM, dok je za nadzor zadužena firma „Energoinvest“ d.d. Sarajevo.

Tokom dana načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa saradnicima i predstavnicima Savjeta Mjesne zajednice „Marijin dvor“, na čijem području se izvode radovi, posjetio ovu lokaciju.

Zbog velike frekvencije saobraćaja na ovom dijelu Marijin dvora rekonstrukcija 230 metara Ulice kralja Tvrtka se izvodi u dvije faze, prvi dio između Kranjčevićeve i Ulice Augusta Brauna, te drugi između ulica Augusta Brauna i Maršala Tita.

Na dijelu između ulica Kranjčevićeva i Augusta Brauna okončani su radovi na ugradnji betonske podloge debljine 15 centimetara, te je postavljen novi asfalt duž trotoara, dok će vraćanje granitnih kocki uskoro započeti.

Na drugom dijelu, između ulica Augusta Brauna i Maršala Tita uklonjena je stara granitna kocka (kaldrma), te je započelo postavljanje novog tamponskog sloja. Nakon toga planirano je uklanjanje oštećenog asfalta duž trotoara.

Također je planirana ugradnja 21 poklopca od livenog željeza na šahtove za odvod površinskih voda, kao i njihovo nivelisanje.

Prema potpisanom ugovoru rok za završetak radova je 60 dana.

(sa-c.net)

Komentari  

#1 Fache 07-08-2019 13:02
Cuj ugradnja granitnih kocki :o Zar nije u modi asfaltiranje?

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top