Uskoro počinju radovi na sanaciji saobraćajnice u Ulici Patriotske lige

cesta izgradnja 023

Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić je u petak, 26. jula 2019. godine sa direktorom Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Selmirom Kovačem potpisao sporazum o provođenju postupka zajedničke nabavke za izvođenje radova na sanaciji Ulice Patriotske lige.

Procijenjena vrijednost ugovora iznosi 740.000 maraka, a potpisnici sporazuma su saglasni da u cilju realizacije predmetnih radova u Ulici Patriotske lige zajedničkim sredstvima finansiraju projekat.

Kako je navedeno prilikom potpisivanja sporazuma, odmah će biti pokrenuta procedura javne nabavke za odabir najpovoljnijeg izvođača radova u skladu sa odredbama Zakona o javnim nabavkama BiH.

Načelnik Ajnadžić je istakao kako se radi o značajnom projektu za poboljšanje uslova za odvijanje saobraćaja, te uputio apel sugrađanima da za vrijeme izvođenja radova pokažu potrebno razumijevanje i strpljenje kako bi se rekonstrukcija navedene saobraćajnice realizovala u planiranom roku.

"Riječ je o potpunoj rekonstrukciji saobraćajnice u Ulici Patriotske lige. Vrijednost projekta je 740.000 maraka, a sredstva su obezbijedili Direkcija za puteve Kantona Sarajevo i Općina Centar. Planirana je kompletna sanacija ove ulice, i to od spoja sa Ulicom Armije Republike Bosne i Hercegovine na Slatini pa sve do raskrsnice sa ulicama Bolnička i Koševo. Paralelno sa ovim projektom zajedno sa Direkcijom za puteve Kantona Sarajevo i Ministarstvom saobraćaja Kantona Sarajevo realizujemo niz projekata. Okončani su radovi na rekonstrukciji dijela Bolničke ulice, započeli su radovi na rekonstrukciji dijela Ulice Koševo - 1. faza od raskrsnice sa Ulicom Patriotske lige do raskrsnice sa Ulicom Kemal-begova, a obezbijeđena su sredstva i za drugu fazu rekonstrukcije Ulice Koševo od raskrsnice sa Ulicom Kemal-begova do Titove ulice. Već u ponedjeljak potpisujemo ugovor za kompletnu rekonstrukciju Kranjčevićeve ulice, a raspisana je tenderska procedura za rekonstrukciju ulica Dolina i Magribija", pojasnio je Ajnadžić.

Direktor Kovač je kazao da je rok za izvođenje radova 60 dana od dana potpisivanja ugovora sa izvođačem radova koji će biti odabran nakon provođenja tenderske procedure.

"Ovo je nastavak uspješne saradnje Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, Direkcije za puteve Kantona Sarajevo i Općine Centar. Direkcija je za realizaciju ovog projekta izdvojila 500.000, a Općina Centar 240.000 maraka. Mnogo je projekata koje zajednički realiziramo, a i onih koje planiramo realizirati u narednom periodu", dodao je Kovač.

(sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top