Započela rekonstrukcija saobraćajnica u ulicama Bolnička i Koševo

bolnicka ulica jun 06 19

U četvrtak 6. juna 2019. godine započela je rekonstrukcija saobraćajnica u ulicama Bolnička od raskrsnice sa ulicom Stjepana Tomića do raskrsnice sa ulicom Patriotske lige, dužine 440 metara i Koševo do raskrsnice sa Ulicom Kemal-begova dužine 360 metara. Radove izvodi firma Grakop, a ukupna vrijednost radova je 700 hiljada KM.

Sredstva za realizaciju obezbijedili su Direkcija za ceste Kantona Sarajevo i Općina Centar.

Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa saradnicima i predstavnicima Direkcije za ceste KS prisustvovao početku radova.

"Zadovoljstvo nam je da prisustvujemo početku radova u Ulici Bolnička. Potpuna rekonstrukcija podrazumijeva između ostalog polaganje novog sloja asfalta debljine 14 centimetara i riječ je o najsavremenijem asfaltu. U prvoj fazi ćemo raditi Bolničku ulicu, a zatim počinju radovi u Ulici Koševo. Po završetku ovih poslova započinju radovi u Ulici Patriotske lige", naglasio je načelnik Ajnadžić.

Radovi će trajati 45 radnih dana, a predviđena je kompletna zamjena kolovozne konstrukcije sa krupnim zemljanim radovima i uređenjem šahtova, slivnika, te ugradnja najkvalitetnijeg SMA asfalta.

U ovom periodu predviđena je izmjena režima saobraćaja, a s obzirom na značaj ovog projekta za poboljšanje uslova za odvijanje saobraćaja apelujemo na naše sugrađane, odnosno vozače i pješake, da za vrijeme izvođenja radova pokažu potrebno razumijevanje i strpljenje kako bi se rekonstrukcija navedenih saobraćajnica realizovala u planiranom roku.

(sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top