Započela sanacija dijela Ulice Franca Lehara na Marijin dvoru

franca lehara jun.2020Radnici građevinske firme “Grakop“ iz Kiseljaka su tokom dana započeli sa pripremnim radovima na sanaciji dijela Ulice Franca Lehara na Marijin dvoru.
Radi se o dionici ove ceste od Ulice Zmaja od Bosne prema Kranjčevićevoj ulici u dužini od oko 250 metara. Finansijer projekta je Općina Centar koja je za ovu namjenu iz svog budžeta izdvojila 279.225 KM.

Kako je predviđeno predmjerom i predračunom radova prvo će biti uklonjen stari oštećeni asfalt i kolovozna konstrukcija umjesto koje će biti postavljena nova. Također će biti uklonjeno 420 metara oštećenih ivičnjaka umjesto kojih će biti ugrađeni novi izdignuti s ciljem nelegalnog parkiranja motornih vozila i nesmetano kretanje pješaka. Za adekvatnu odvodnju planirana je ugradnja pet novih uličnih slivnika za prihvat površinskih voda, te osam novih poklopaca za šahtove predviđenih za opterećenje teretnih motornih vozila.

Prije samog asfaltiranja gotovo 3.000 metara kvadratnih ove saobraćajnice planirana je nivelacija četiri šibera za vodu, te po osam šahtova i rešetki za odvod. Okončanje ovih radova će najviše zavisiti od vremenskih prilika. Prije početka sanacija ove ulice Kantonalno javno komunalno preduzeće „Rad“ je imalo obavezu da ukloni motorna vozila sa parkinga duž ove ulice kojim ona upravlja. Tokom izvođenja radova duž ove saobraćajnice će na osnovu rješenja Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo biti na snazi izmijenjen režim saobraćaja motornih vozila.

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa svojim pomoćnikom za investicije, komunalni razvoj i planiranje Samirom Šehovićem tokom dana obišao ovo gradilište.

(sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top