Započela sanacija oštećenja u Kranjčevićevoj ulici

kranceviceva ulica nov 13 18

Tokom jučerašnjeg dana započeli su radovi na sanaciji oštećenih dijelova saobraćajnice u Kranjčevićevoj ulici.

Radove u okviru redovnog održavanja saobraćajnica na svom području finansira Općina Centar, dok je za izvođenje radova zadužena građevinska firma „Grakop“ iz Kiseljaka.

"Kompletna obnova ove saobraćajnice je planirana naredne godina, a sada pred predstojeće zimski period ćemo uraditi samo sanaciju oštećenih dijelova kolovoza, te nivelaciju postojećih šahtova i slivnika za vodu. Također je u toku izrada projekta za proširenje raskrsnice između Kranjčevićeve i Tešanjske ulice i realizacija ovog projekta najviše zavisi od vremenskih prilika. Također za Općinu Centar realizujemo projekat uređenja i asfaltiranja Ulice Skenderija gdje čekamo da novi objekat Akademije scenskih umjetnosti spoje na komunalne priključke kako bismo mogli nastaviti sa asfaltiranjem. Nakon toga slijede radovi u Ulici Hamdije Kreševljakovića, a i to je projekat koji finansira Općina Centar", objasnio je Mujo Topalović, šef gradilišta građevinske firme „Grakop“.

Redovno održavanje saobraćajnica podrazumijeva sanaciju oštećenja na kolovozu saobraćajnica, popravljanje oštećenih ivičnjaka, te obnovu i postavljanje nove horizontalne i vertikalne saobraćajne signalizacije. Navedene radove pomenuta građevinska firma obavlja na osnovu sporazuma o redovnom održavanju ulica na području općine Centar.

U ovogodišnjem budžetu Općine Centar za izgradnju, rekonstrukciju, sanaciju i redovno održavanje lokalnih cesta je izdvojeno 2.857.200 KM, a za nekategorisane ceste 519.500 KM.

(sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top