Započelo asfaltiranje Kemal-begove ulice u Centru

kemal begova ulica centar nov 12 18

Tokom dana radnici građevinske firme „Mibral“ iz Sarajeva su započeli sa radovima na uređenju i asfaltiranju Kemal-begove ulice u Centru Sarajeva.

Radovi su započeli od Koševo ulice, gdje je u toku uklanjanje starih betonskih ivičnjaka i trotoara. Nakon ovoga slijedi proširenje trotoara i postavljanje novih betonskih ivičnjaka duž saobraćajnice na dionici od oko 170 metara.

Završetak radova, čiji je finansijer Općina Centar, ukoliko povoljne vremenske prilike za ovo doba godine potraju, očekuje se u narednih deset dana.

Kako je javnost upoznata prije asfaltiranja Kemal-begove ulice Općina Centar je finansirala rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže u iznosu od 300.183 KM.

Tokom realizacije ovog projekta radnici pomenute građevinske firme završili su zamjenu cijevi potisnog i distributivnog vodovodnog cjevovoda, te fekalne i oborinske kanalizacije, nakon čega su obavili testiranje, čišćenje i dezinfekciju nove vodovodne mreže.

Pomenuti radovi su okončani na osnovu sporazuma o realizaciji projekta rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže u Kemal-begovoj ulici, kojeg su potpisali načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i predstavnik Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ kao nosilac realizacije, projektovanja i nadzora.

(sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top