Završena rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže u Kemal-begovoj ulici

kemal begova okt 25 18

Tokom proteklog perioda radnici građevinske firme „Mibral“ iz Sarajeva završili su radove na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže u Kemal-begovoj ulici, a uskoro bi trebali započeti i radovi na asfaltiranju saobraćajnice. Projekat finansira Općina Centar koja je iz svog budžeta za ovu namjenu izdvojila 300.183 KM.

Ranije je načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić potpisao sporazum o realizaciji projekta rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže u Kemal-begovoj ulici sa predstavnikom Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i Kanalizacija“ kao nosioca realizacije, projektovanja i nadzora.

Prema glavnom projektu rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže u ovoj ulici, ukupne dužine oko 170 metara, izvršena je rekonstrukcija potisnog i distributivnog cjevovoda, te riješena fekalna i oborinska kanalizacija.

Nakon polaganja vodovodnih i kanalizacionih cijevi, izvršeno je testiranje, čišćenje i dezinfekcija nove vodovodne mreže, a preostalo je još asfaltiranje ulice i proširenje trotoara za pješake. Tokom pripremnih radova uspostavljen je privremeni cjevovod za snabdijevanje vodom okolnih objekata za vrijeme izvođenja radova.

Završetak radova na asfaltiranju saobraćajnice očekuje se za dvadesetak radnih dana, ukoliko dozvole vremenske prilike.

Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže u Kemal-begovoj ulici, a prema rješenju Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo na snazi je bio izmijenjeni režim saobraćaja za motorna vozila koja nisu mogla saobraćati ovom ulicom.

(sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top