Zbog kolizije gasne trase i trase Prve transverzale kreće se u proces izmještanja magistralne gasne cijevi

prva transverzala att vlada ks

Na svom osmom sastanku članovi Operativne grupe za izgradnju Prve transverzale su se referirali na zaključke i obaveze koji su doneseni i utvrđeni na prošlom sastanku prije sedam dana.

Općina Centar je, po zahtjevu Direkcije za puteve, izdala rješenje za prvo rušenje na trasi ove saobraćajnice. Radi se o stambenom objektu u ulici Tešanjska broj 13 nakon čega će ova Direkcija i KJKP RAD izvšiti uklanjanje navedenog objekta.

Održan je sastanak premijera KS Edina Forte i direktora Zavoda za izgradnju KS Mirze Hulusića sa predstavnicima BH GAS-a koji je dao uslovnu saglasnost za početak radova na izgradnji tunela Kobilja glava , odnosno zatražio dostavu elaborata sa uticajem gradnje na gasne instalacije.

Takođe Ministarstvo saobraćaja KS je zaduženo da predvodi proces u ime Vlade KS izmještanja trase magistralne gasne cijevi kako bi se izbjegla postojeća kolizija gasne trase i trase Prve transverzale.

Urbanističko građevinska inspekcija Kantona Sarajevo izvršila je nadzor nad objektima firme Penny na lokalitetu Velešića . Konstatovala je da objekti ovog preduzeća koji se nalaze na trasi transverzale nemaju građavinsku ni urbanističku dozvolu te prema općinskoj inspekciji uputila zahtjev na dalje postupanje.

Kako i planirano, obavaljaju se isključenja instalacija na lokalitetu Grasovog depoa u ulici Halida Kajtaza nakog čeka slijedi njegovo uklanjanje.

(sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top