Aerodrom Sarajevo nabavlja novi sistem za otkrivanje eksploziva vrijedan 6,38 miliona KM

sarajevo international airport 2

JP Međunarodni Aerodrom Sarajevo objavilo je poziv za nabavku novog sistema za otkrivanje eksploziva (EDS), EU/ECAC Standard 3.1..

Procjenjena vrijednost nabavke sistema je 6.380.000,00 KM bez PDV-a.

Prema objavljenoj nabavci oba EDS-a moraju biti dizajnirana i sposobna za automatsku detekciju i označavanje eksplozivnog materijala (alarmom) sadržanog u prtljazi ili u drugim pošiljkama u skladu sa ECAC standardom 3.1 po principu torba po torba od strane vanjske (eksterne) komande sa BHS sistema.

Sva certificiranja moraju biti postignuta na brzini pokretne trake od 0.5 m/s.

Ukupna dimenzija EDS-a treba biti ne veća od (Š x V x D): 2360 x 2320 x 5560 mm, zbog unošenja na odredišnu lokaciju kroz otvor 2500 x 4000 mm EDS treba biti modularan.

Tunel mora biti u mogućnosti da skenira odvojenu prtljagu veličina koje su specificirane od strane IATA i prihvaćene od strane zračnih operatora.

EDS mora biti dizajniran kao sistem velike brzine sa propusnom moći od 1800 prtljaga na sat.

Kao dodatna opcija novid se automatska detekcija litijumskih baterija i opasnih materia (zapaljive tečne i čvrste materije, tečnih i komprimiranih gasova, ...).

TIP sistem mora imati najmanje 1000 slika zabranjenih predmeta zajedno za 3D i 2D. Podešavanje TIP-a mora se vršiti sa centraliziranog sistema, zaštićenog od neautorizovane upotrebe. Mogućnost nadogradnje TIP biblioteke je obavezujuća za sistem. Izvještaji o uspjehu korisnika u identificiranju TIP-a moraju biti dostupni.

Krajnji rok za dostavljanje ponuda je 02.03.2021. godine.

(akta.ba)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top