Bira se izvođač za izgradnju igrališta na Darivi

aleja ambasadora igraliste situacija

U Aleji ambasadora, na Darivi bit će izgrađeno veliko dječije igralište koje će se prostirati na površini od 1.200 m2. Igralište će biti opremljeno dječijim mobilijarom i fitness spravama, a uredit će se i pješačke staze, te zasaditi sadnice ukrasnog drveća i grmlja.

Izgradnju finansira Ambasada Švedske u BiH, a projekat implementira UNDP u BiH, Općina Stari Grad Sarajevo i Kantonalna javna ustanova za zaštićena prirodna područja. UNDP u BiH upravo je objavio javni poziv za odabir firme za izgradnju igrališta na Darivi koji će biti otvoren do 21. juna, 2019. godine. Zainteresovani izvođači uz ponude trebaju dostaviti i plan rada, koji uključuje završetak radova za 60 kalendarskih dana.

Sve detalje javnog poziva možete pogledate na: LINK

Igralište, koje će nositi simboličan naziv „Igralište prijateljstva“, rezultat je uspješne implementacije projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ u Općini Stari Grad.

Projekat će sa oko 150.000 KM finansirati Ambasada Švedske u BiH i to na inicijativu ministrice vanjskih poslova Švedske, Margot Wallström. Projekat će implementirati UNDP u BiH, Općina Stari Grad Sarajevo i Kantonalna javna ustanova za zaštićena prirodna područja.

U općinskom Odsjeku za lokalni razvoj, koji je pripremio kompletnu projektnu dokumentaciju, su istakli kako će na igralištu biti postavljeno 12 sprava za djecu, uključujući i sprave za djecu s invaliditetom, pet fitness sprava, 18 klupa za sjedenje, te 11 korpi za otpatke. Uredit će se i dvije pješačke staze koje će voditi do igrališta, te postaviti rasvjeta.

(sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top