Butmir dobija moderni sportsko zabavni park

butmir sportsko zabavni park 3DNajmlađi stanovnici ilidžanskog naselja Butmir godinama unazad bili su lišeni adekvatnog prostora za igru, a problem koji traje od završetka agresije na Bosnu i Hercegovinu napokon će biti riješen.

Prema riječima načelnika Općine Ilidža, Nermina Muzura, naselje Butmir će u skorijem periodu dobiti izuzetno opremljen i moderan sportsko-zabavni park za igru najmlađih stanovnika ovog dijela Ilidže.

''Nakon što smo u Donjem Kotorcu i Otesu uspješno izgradili prostor u kojem se naši mališani mogu sigurno igrati, a potom i obnovili igralište u Lužanima i sportsku plohu u Rakovici, te privodimo kraju radove na Sportsko rekreativnom centru za djecu i mlade kod rijeke Željeznice, s ponosom mogu reći da ćemo riješiti i problem sportske plohe i dječjeg igrališta u Butmiru koji traje više od dvije decenije'', rekao je Muzur.

Načelnik Muzur je naglasio da pronalazak adekvatnog prostora za igru mališana i lokacije na kojoj će biti smješten sportsko-zabavni park bio prioritet i jedna od glavnih tema prilikom Javne rasprave o Nacrtu Budžeta Općine Ilidža za 2022. godinu.

''Stanovnici Butmira i njihova djeca će u skorijoj budućnosti uživati u jednom izuzetno modernom, a prije svega sigurnom parku, koji će im ponuditi sadržaje za kakve su do sada bili uskraćeni'', rekao je Muzur.

(sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

 

Top