Dom zdravlja Stari Grad: Završni radovi na fasadi i atriju

03 dom zdravlja starigrad okt 08 19

Završavaju se radovi na postavljanju fasade na zapadnoj strani objekta Dom zdravlja Stari Grad, kao i u atriju. U atriju se također završavaju radovi na protivpožarnom stepeništu na koje se nanosi završni sloj boje, a preostala je još montaža vrata na izlazima na stepenište, kao i dio ograde.

Montirano je postrojenje za novi lift, a preostala je još ugradnja kabine. Lift je po prvi put ugrađen u ovaj objekat i znatno će olakšati komunikaciju pacijentima i osoblju.

Na drugom spratu objekta rade se montaža spuštenog stropa i termoizolacija, a isti radovi izvode na se i na istočnom i zapadnom krilu. Radovi na elektroinstalacijama u objektu su završeni, a još traju keramičarski i molersko-farbarski radovi, kao i radovi na mašinskim instalacijama na drugom spratu Doma zdravlja.

Podsjećamo, na cijelom objektu je postavljena nova stolarija, izvršeno nadziđivanje sjevernog i južnog krila čime je objekat dobio devet novih prostorija, te urađena nova krovna konstrukcija. Općina Stari Grad finansira rekonstrukciju objekta iznosom od 1,9 miliona KM, a radovi bi trebali biti završeni u novembru.

(sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top