Hoće li Sarajevo dobiti prvi stakleni kosi lift do kasarne Jajce

kosi lift kasarna jajce visual

Na dominantnoj poziciji iznad Sarajeva nalazi se jedna od najznamenitijih građevina - kasarna Safet Hadžić, poznatija kao kasarna Jajce, koja čeka na svoju obnovu i restauraciju.

Kandidat za načelnika Općine Stari Grad Jusuf Pušina ima u planu u saradnji sa Gradom Sarajevo i ostalim nivoima vlasti, realizirati sve potrebne aktivnosti kako bi se prije svega zaustavila daljnja devastacija i propadanje, a zatim desila konačna obnova ovog impresivnog objekta.

"Kasarna je nacionalni spomenik Bosne i Hercegovine i dragulj Sarajeva koji već 100 godina postoji u našoj staroj jezgri. Put do određenih dijelova Starog Grada je vrlo zahtjevan, negdje čak i neprohodan. Realizacijom staklenog kosog lifta koji će biti postavljen na strmoj vratničkoj padini, građani će se prevoziti do kasarne Jajce. Lift bi bio prvi ove vrste u našem gradu", najavljuje Pušina u slučaju svoje pobjede.

"Svojim izgledom uklopio bi se u ambijent prostora na kojem je planirana izgradnja. Puštanjem u funkciju, olakšao bi se i ubrzao svakodnevni odlazak Vratničana do starogradske jezgre. Osim toga, dobili bi potpuno novu turističku destinaciju", izjavio je.

(klix.ba)

Komentari  

#2 Fache 13-11-2020 11:19
:-x
+1 #1 3xTaZoR 12-11-2020 17:35
Klasična predizborna... Dokle više?

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top