Hotel Mostar za vrijeme pandemije proširuje kapacitete i mijenja izgled

hotel mostar foto klix

U vrijeme dok su ugostiteljski i hotelijerski objekti u Mostaru zatvoreni zbog pandemije koronavirusa, na Hotelu Mostar građevinski radovi se izvode punom parom.

Prema stanju s terena i radovima koji već daju obrise novog izgleda, sasvim je vidljivo da se radi na proširenju dosadašnjih kapaciteta.

Nekadašnja terasa koja je bila pod tendom, pretvara se u čvrsti objekt kojem se zida još jedan sprat, što već sada daje sasvim novi izgled objektu u centru grada, ali je također evidentno i da rekonstrukcijskim radovima mostarski hotel dobiva nove kapacitete za poslovanje.

Kako saznajemo od menadžmenta mostarskog hotela, rekonstrukcija je planirana i prije epidemije koronavirusa, jer je prošlo već pet godina od kad je hotel otvoren i promjene su bile potrebne.

Kako su nam kazali, hotel neće ostati bez terase, nego će imati terasu na sprat koja će tokom zimskih dana imati grijanje i pogled na grad, a tokom lijepih sunčanih dana, s obzirom na to da će biti u staklenoj sjenci, otvarat će se da bi gosti mogli uživati u svježem zraku.

No, pojedini građani tvrde da se proširenje radi bespravno. Jedan Mostarac tako navodi kako je prilikom kupovine hotela u ugovoru ugrađena klauzula da hotel mora zadržati prvobitni izgled po čemu je bio prepoznatljiv.

''Ovaj hotel je bio jedan od najljepših u Jugoslaviji. Imao je najljepšu botaničku baštu sa preko 800 cvjetova i drveće, i bio je prava zelena oaza. Hotel je bio sjecište mladih, ponajprije iz Mostara, tu je prve muzičke korake započeo Željko Samardžić, a stalni gosti su bili veliki pisac Skender Kulenović, fudbaleri Enver Marić, Dušan Bajević, Sulejman Rebac i mnoge druge prepoznatljive ličnosti grada Mostara. Kad vidim šta sada rade, duša me boli, to je slika i prilika sadašnjih vlastodržaca koji su umislili da Mostar počinje i završava s njima. Oni se boje svega onoga po čemu je Mostar bo prepoznatljiv i njima ništa nije sveto'', kazao je rezigniran Mostarac.

Iz Odjela za urbanizam i građenje Grada Mostara, uprkos svakodnevnim pozivima, do objavljivanja ovog članka nismo dobili odovor na upit koji smo poslali, a kojim smo tražili informacije vezane za ovaj objekat.

Hotel Mostar je prije pet godina ponovno izgrađen i otvoren u luksuznom stilu sa četiri zvjezdice. Smješten je u neposrednoj blizini Španjolskog trga, Trga Rondo, parka Zrinjevac, tržnog centra Mepass mall, a udaljen je samo 15-tak minuta lagane šetnje od Starog mosta i stare gradske jezgre.

(Klix.ba)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top