Javni poziv za učešće u projektu „Smart Sarajevo“

sarajevo panorama fineartamerica

Općina Stari Grad, posredstvom Odsjeka za lokalni razvoj, učestvuje u projektu „Smart Sarajevo“, kojeg implementira UNDP, a čija vrijednost je 800.000 KM.

Projekat ima za cilj otvoriti dijalog između građana, predstavnika vlasti, akademske zajednice i privatnog sektora o budućnosti razvoja pametnog Sarajeva, te testirati inovativna rješenja za digitalno urbano planiranje, unapređenje javnih usluga korištenjem novih tehnologija, kao i tzv. „smart“ urbano poslovanje. Ovaj projekat podrazumijeva nekoliko faza: uspostavljanje jedinstvenog IT sistema na nivou Kantona Sarajevo za urbano planiranje, te realizaciju šest projekata na teritoriji Starog Grada u saradnji sa organizacijama civilnog društva i realnim sektorom, s ciljem smanjenja zagađenosti zraka, unaprjeđenja javnog prevoza i smanjenja korupcije.

Ovaj javni poziv namijenjen je privatnim kompanijama, nevladinim organizacijama, javnim i privatnim univerzitetima, mjesnim zajednicama koje pripadaju detektovanom području, javnim institucijama i agencijama, osnovnim i srednjim šklolama, inovativnim habovima, tehnološkim centrima, lokalnim/regionalnim razvojnim agencijama, te medijima. Javni poziv podijeljen je u dva lota:

LOT 1 - Ideje koje koriste tehnologiju za poboljšanje pružanja javnih usluga i pomoć u rješavanju prioritetnih izazova u gradu

LOT 2 - Ideje koje kataliziraju ekonomske tehnološke mogućnosti i pomažu u rješavanju prioritetnih izazova u gradu

Za projekte koji budu odobreni u sklopu ovog javnog poziva bit će obezbijeđeno 800.000 KM (po 400.000 KM za svaki od predloženih LOT-ova). Dozvoljeni budžet za projekte koji budu kandidovani i u prvom i u drugom LOT-u je do 85.000 KM.

Rok za predaju projektnih prijedloga je 21. juli, 2019. godine. Za dodatne informacije se obratite Odsjeku za lokalni razvoj Općine Stari Grad na 033 282 375, 033 282 364, Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

(sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top