Javni uvid u Glavni projekat rekonstrukcije Trga Oslobođenja

trg oslobodjenja stari grad visual 3

Komisija za zaštitu nacionalnih spomenika BiH dala je pozitivno mišljenje na projekat Trga oslobođenja Alija Izetbegović koji je Općina Stari Grad Sarajevo potom uputila na mišljenje Federalnom ministarstvu prostornog uređenja koje je zatražilo dopune projekta koje su se odnosile na tehnička pitanja i tehničke saglasnosti. Općina Stari Grad Sarajevo je ispunila sve zahtjeve Federalnog ministarstva prostornog uređenja koje je nadležno za izdavanje odobrenja za rekonstrukciju Trga.

U okviru svojih nadležnosti, Federalno ministarstvo prostornog uređenja je, na osnovu Zakona o prostornom planiranju i korištenju zemljišta na nivou Federacije BiH, naložilo Općini Stari Grad Sarajevo da objavi javni poziv za uvid u Glavni projekat prije izdavanja odobrenja za rekonstrukciju Trga oslobođenja – Alija Izetbegović u Sarajevu.

Shodno tome, Općina Stari Grad objavljuje javni poziv na uvid u Glavni projekat koji će biti izložen u prostorijama Federalnog ministarstva prostornog uređenja, ulica Hamdije Čemerlića 2, od 11 do 15 sati, u trajanju od 15 dana.

Na javni poziv mogu se javiti samo stranke u postupku, u skladu s članom 56. stav 4 i 5. Zakona o prostornom planiranju i korištenju zemljišta na nivou Federacije BiH.

Objavu javnog poziva u dnevnim novinama možete pogledati ovdje.

(sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top