Lokacija u Kolodvorskoj je najadekvatnija za buduću zgradu MUP-a KS

vlada ks forto sastanak jan 27 21

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto, ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica i policijski komesar Nusret Selimović danas su održali sastanak sa predstavnicima Pravobranilaštva KS vezan za određivanje lokacije zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova KS.

“Na ovom sastanku analizirana je data problematika i konstatovano kako postoje određene administrativne prepreke koje se odnose na predloženu lokaciju. Zajednički zaključak je kako ćemo raditi na tome da se te prepreke otklone”, kazao je nakon sastanka ministar Katica.

Naglasio je da je lokacija u Kolodvorskoj ulici na Pofalićima od strane ministra unutrašnjih poslova i Uprave policije KS označena kao najadekvatnija za buduću zgradu MUP-a KS, uzimajući u obzir njenu stratešku poziciju, te sve karakteristike koje ovaj prostor ima.

Kako je naglasio premijer Forto, Vlade Kantona Sarajevo ima stav da sigurnosna infrastruktura u KS neće biti kompletna, dok se ovaj objekt ne završi.

“Veoma nam je bitno da se sigurnosni centar Kantona Sarajevo kompletira i da policija ima optimalne uslove za rad”, istakao je Forto.

(sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top