Na Babinom Dolu predviđena izgradnja dječijeg snježnog parka - Pokretne trake, tubing staza i rekviziti za zabavu na 6.000 m²

bjelasnica staza

KJP ZOI'84 ima u planu da izgradi moderan i kvalitetan dječiiji snježni park sa pokretnim trakama, tubing stazom i rekvizitima za zabavu na lokaciji Babinog Dola na Bjelašnici. Plan je da se dječiji snježni park koristiti kao ski poligon za djecu od 4 do 12 godina, navodi se u idejnom rješenju.

Tim povodom je KJP ZOI'84 raspisao tender za nabavku dječijeg snježnog parka, koji se sastoji iz dva lota. Lot 1 se odnosi na nabavku dječijeg snježnog parka sa projektovanjem i ugradnjom, dok se lot 2 odnosi na nabavku rekvizita za zabavu. Vrijednost ugovora je 500.000 KM bez PDV-a.

Kako se navodi u idejnom rješenju, projekat će osigurati novi cijelogodišnji adrenalinski sadržaj na Bjelašnici, što bi u konačnici trebalo da obogati kako zimsku tako i ljetnu ponudu i privuče više posjetitelja na Olimpijsku planinu.

"Dječiji park planiran je da se radi na Olimpijskoj planini Bjelašnica, te je neophodno da oprema koja bude instalirana može garantovati rad i u najtežim uslovima u toku zimskih mjeseci. Lokacija na kojoj će se realizirati ovaj projekat je na prostoru Babinog Dola" - dodaje se.

Dječiji snježni park je predviđen kao prostor od cca 6.000 m2, ograđen zaštitnim ogradama u kojem će biti smješteni različiti sadržaji za djecu. Prvenstveno se planira nabavka i instaliranje dvije ski trake, od kojih bi jedna bila traka za tubing i skijanje, a druga trake za skijaše, te nabavka jednog baby ski lifta. Osim jedne trake bio bi instaliran tubing sa jedne strane, a skijanje sa druge strane, dok bi sa obje strane skijaške trake, kao i ski lifta, bile uređene staze za skijanje. Staze bi bile opremljene rekvizitima, što bi ih učinilo dodatno zanimljivim najmlađim skijašima.

"Osim navedenih alitivnosti tubinga i skijanja svakako je planirano da se ostavi prostor i za sankanje, te da se nabave sanke i drugi rekviziti koje bi djeca u tu svrhu mogli da koriste. Pored navedenog, planira se i nabavka drugih rekvizita, kao i instalacije spužvastih elemnata kojim bi se prostor parka znatajno obogatio i bio zanimljiviji za djecu" - stoji u idejnom rješenju.

Prilikom nabavke rekvizita, moguće je i brendirati dječiji park, nabavljajući rekvizite u formi Vučka - zvanične maskote XIV ZOI'84. Također, park može nositi naziv "Vučko snow park", što bi se moglo istaknuti na ulaznoj kapiji.

"S obzirom da su ciljana grupa korisnika djeca od 4 do 12 godina važno je da sva oprema bude bezbjedna za korištenje, prilagođena uslovima na lokaciji, te certificirana, u skladu sa tehničkim i sigurnosnim standardima" - ističe se u rješenju.

(eKapija.com)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

 

Top