Na Kovačima sagrađeno košarkaško igralište

igraliste kovaci sarajevoNa Kovačima, u ulici Nadmlini, gdje je donedavno stajalo zapušteno i neuređeno zemljište, zahvaljujući naporima Općine Stari Grad, izgrađeno je savremeno kašarkaško igralište dimenzija 14,5x13,5 metara. Stanovnici ovog dijela grada, kako mlađi, tako i oni nešto stariji ljubitelji košarke, od sada će moći rekreativno uživati u ovom sportu.

Teren ima dva pojedinačna koša za uličnu košarku, kao i mini tribine za gledaoce. Na dijelu u kojem teren graniči sa ulicom Nadmlini, ograđen je tzv LEGI ogradom - specijalizovanom sa zaštitu od buke, a urađeno je i osvjetljenje cijelog prostora. Projekat je vrijedan 86.000 KM, no na ovom se neće stati. Kako bi cijeli prostor bio adekvatno uređen, Općina Stari Grad ugovorila je i radove sanacije kaldrme u ulici Nadmlini, u dužini od 110 metara. Prema informacijama iz Službe za investicije i komunalne poslove, nova kaldrma uradit će se od Bentbaše do izlaza u ulicu Halilbašića, a projekat je vrijedan preko 100.000 KM. I ovi radovi trebali bi uskoro početi.

Projekat izgradnje košarkaškog igrališta realizovala je Služba za lokalni razvoj i mjesne zajednice, a kao dio projekta „Jačanje uloge MZ u BiH“, kojeg implementira UNDP u BiH sa partnerskim općinama, a finansiraju vlade Švicarske i Švedske.

Općina Stari Grad Sarajevo kontinuirano radi na izgradnji i rekonstrukciji igrališta za djecu i izgradnji sportskih igrališta. Samo u prošloj godini izgrađeno je šest dječijih igrališta i sportskih terena: na Mihrivodama sportski teren Bijela bašča; na Širokači- ispred prostorija Mjesne zajednice; na Vratniku, u dvorištu OŠ”Hamdija Kreševljaković”; na Obhodži - pored mosta Bosansko-turskog prijateljstva izgrađen je teren za mali fudbal; na Mošćanici - u ulici Ablagijin sokak također je sagrađen sportski teren, te kombinovano dječije igralište i košarkaški teren na platou Babića bašča. Vrijednost sagrađenih terena prošle godine iznosila je preko 320.000 KM.

(sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top