Načelnik Ajnadžić uručio Damiru Džumhuru pismo namjere i idejni projekat teniskog centra na Betaniji

teniski centar betanija situacija

Danas je na prostoru otvorenih teniskih terena u Ulici Patriotske lige, kojima upravlja Javna ustanova „Centar za sport i rekreaciju“, održana press konferencija na kojoj su se obratili prisutnima najbolji bosanskohercegovački teniser BiH Damir Džumhur i njegov prvi trener i velika podrška u profesionalnoj karijeri otac Nerfid Neno Džumhur.

Prije početka press konferencije načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je uručio Džumhuru mlađem pismo namjere o izgradnji novog teniskog centra na prostoru parka na Betaniji zajedno sa idejnim projektom. U ovom pismu se načelnik Ajnadžić zahvalio Džumhuru na predstavljanju BiH u najboljem svjetlu u svijetu i žaljenje zbog odgode egzibicionog meča sa Novakom Đokovićem za koji je Općina Centar dala punu podršku u organizaciji.

"I danas želim istaknuti činjenicu da Općina Centar snažno podržava razvoj teniskog sporta, modernizirajući teniske terene na lokalitetu sportskog kompleksa Koševa, te pružajući šansu mladoj generaciji da se pod stručnim nadzorom i najpovoljnijim uslovima bave ovim sportom. Općina Centar intenzivno radi na daljnjem razvoju ovog sporta. U tom smislu pripremamo plansku dokumentaciju za izgradnju najmodernijeg teniskog centra na lokalitetu Betanije u najvećoj gradskoj zelenoj rekreativnoj zoni. Našem najboljem teniseru Damiru Džumhuru predlažem da razmotri mogućnost eventualnog zajedničkog rada na realizaciji ovog projekta, bez pretenzija ili namjere da u ovom trenutku govorimo o mogućim modelima realizacije ovog projekta, a u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima i planskim dokumentima. U prilog ovom pismu dostavljam i plansku dokumentaciju kojom je predviđena izgradnja centra i ostavljamo mogućnost da se u roku od 30 dana izjasnite o navedenom prijedlogu", stoji u uručenom pismu namjere.

U nastavku press konferencija Damir i Nefrid Džumhur su govorili o prekinutom Adria Touru zbog koronavirusa, te o budućim planovima koje imaju pred sobom.

"Na prekinutoj turneji naš Damir je trebao igrati egzibicioni meč protiv Novaka Đokovića upravo na ovim teniskim terenima. Od ponuđenih pet lokacija odabrali smo ovu, ne slučajno, jer je Damir ovdje započinjao svoju karijeru i pravio prve korake u svijetu tenisa. Nismo odustali od organizacije ovog meča, što naravno najviše zavisi od objektivnih okolnosti. Kada se vratimo u vrijeme početka Damirove karijere sjetim se svih koji su pomagali na razne načine da stekne status vrhunskog sportiste u ovoj državi na čemu smo posebno zahvalni federalnim i kantonalnim ministarstvima za sport, te Općini Centar odnosno Centru za sport i rekreaciju koji su nam omogućavali besplatne termine za trening, što je nama tada bilo veoma značajno", objasnio je Nefrid.

Damir Džumhur je također izrazio žaljenje zbog otkazivanja nastavka pomenute turneje.

"Žao mi je što se meč nije organizovao u Sarajevu, nažalost, koronavirus je ušao u turnir i bilo je neminovno da se odgodi. Imao sam veliku želju, kao i Novak, još uvijek smo u kontaktu i siguran sam da će uskoro i ukoliko bude prilike i vremena, Novak opet predložiti nešto slično. Ovo je bila idealna prilika, ali šteta što se na kraju nije desilo, sigurno bi to bila velika stvar za Sarajevo i tenis u BiH. U budućnosti imam želju da igram na US Openu, ali također poštujem i velika imena iz svijeta tenisa koji ne žele ići u Ameriku i igrati po ponuđenim uslovima. Meni je najvažnije da igram i takmičim se", izjavio je Džumhur.

(sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top