Nastavlja se projekt izgradnje stambeno - poslovnog objekta u ulici Grbavička

grbavicka zgrada foto NNagib SSC

Na jučerašnjem zasjedanju zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo su usvojili i Odluku o davanju saglasnosti na Nacrt sporazuma o poslovnoj saradnji između Općine Novo Sarajevo i Kantona Sarajevo - Ministarstva saobraćaja na realizaciji Projekta izgradnje stambeno - poslovnog objekta u ul. Grbavička, kao zamjenske lokacije, u cilju obezbjeđenja zamjenskih stambenih jedinica vlasnicima stanova u objekatu u ul. Grbavička br. 62-68, koji se uklanja radi izgradnje saobraćajnice - Južne longitudinale.

Podsjećamo, za nastavak izgradnje južne longitudinale, kako tvrde iz Zavoda za izgradnju KS-a, prioritet su kružni tok i gradnja nove zgrade u Grbavičkoj ulici.

Na rušenje spomenute zgrade čeka se više od deset godina, a ne može se srušiti dok se iza nje ne napravi nova zgrada u koju bi se preselili stanari iz zgrade koja će biti srušena.

Planirano je da zamjenska zgrada bude manja od postojeće. Imat će tri lamele sa osam spratova, kao i tri sprata podzemnih garaža.

Na ovom potezu nalazi se i novi kružni tok na raskrsnici ulica Hamdije Čemerlića, Zagrebačka i Zvornička, kod spomenute zgrade u Ulici grbavička na broju 62-68 namijenjene za rušenje. Dužina dionice je 230 metara, počinje kod zgrade i ide prema stadionu Grbavica Zvorničkom ulicom. Sredstva za izgradnju ove dionice obezbijedilo je Ministarstvo saobraćaja - Direkcija za puteve KS-a.

(Akta.ba / foto:NNagib - SSC)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top