Novi sadržaji u parku Hastahana

01 park hastahana jul 2018 centar

Radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka okončali su radove na uređenju igrališta za boćanje na lokalitetu parka Hastahana. Investitor ovog projekta je Općina Centar.

Mujo Topalović, šef gradilišta građevinske firme „Grakop“, koja je angažovana za izvođenje radova na uređenju ovog igrališta kazao je da su radovi okončani u predviđenom roku.

"Ukupna dužina igrališta je 28,5 metara, dok je širina 3,5 metara sa bočnim okvirnim zidovima. Prvobitno je urađen iskop te napravljena tamponska podloga. Cijelo igralište oivičeno je zidićem te dopunjeno tamponom i završim slojem pijeska", pojasnio je Topalović.

Ujedno podsjećamo da je Općina Centar jedan od pokrovitelja projekta „Ljeto u parku Hastahana“ koje traje od 15. juna do 15. septembra kada Sarajlije, turisti i svi drugi posjetitelji imaju priliku uživati u brojnim zabavnim, kulturnim i sportskim sadržajima za sve generacije. U tom cilju, zahvaljujući Općini Centar, u parku Hastahana koji će nositi naziv po prof. dr. Nijazu Durakoviću, obnovljeno je košarkaško i dječije „ciciban“ igralište, nabavljene sprave u sklopu skate i bike parka, obnovljena javna rasvjeta i postavljen video nadzor i dekorativni elementi. Obnovljen je i šahovski teren, postavljeni tereni za odbojku na pijesku, mali fudbal i boćanje.

U parku je i natkriveni ugostiteljski objekat sa dva velika led ekrana u kojem se svake večeri održavaju zabavni programi, uz promocije, nagradne igre i svirke uživo.

„Ljeto u parku Hastahana“ organizira Konzorcij za razvoj Destinacije Sarajevo, kojeg čine Fondacija Sarajevo Navigator i ZUP Baščaršija, a koji iza sebe imaju niz uspješnih sarajevskih projekata.

(sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top