Novo kino u Sarajevu otvara se 17. juna

cineplexx sa unutrasnjost

Cineplexx, vodeći kinoprikazivač u regiji, najavljuje otvorenje kina na Marijin-Dvoru u Sarajevu, koje je zakazano za 17. juni uz film "Fast 9".

"Veoma smo uzbuđeni što Sarajevu možemo predstaviti novi standard kinoprikazivaštva u partnerstvu s Hotelskom Grupacijom Europe te uz podršku Sarajevo Film Festivala", najavljeno je iz Cineplexxa.

Novo kino Cineplexx Sarajevo nalazi se na Marijin-Dvoru, pokraj Hotela Holiday. Cineplexx Sarajevo ima 8 kinodvorana i ukupan kapacitet od više od 1.000 sjedišta.

Cineplexx Sarajevo gledateljima će ponuditi nekoliko inovativnih kinotehnologija: DOLBY ATMOS sistem zvuka, koji kao da kruži oko gledatelja pružajući mu osjećaj da je u središtu radnje, zatim RealD Ultimate tehnologiju za bistru sliku, kao i najbolji RealD 3D sistem, nudeći sasvim drugačije, realistično iskustvo filma.

Cineplexx Sarajevo će nuditi i izvanrednu udobnost s posebnim VIP kožnim sjedištima, LoveBOX i ljubavnim sjedištima.

Kao partner prestižnog Sarajevo Film Festivala, Cineplexx će biti i jedna od lokacija 27. Sarajevo Film Festivala, koji će biti održan od 13. do 20. augusta 2021.

"Jako se radujemo što napokon pokrećemo poslovanje u prekrasnom Sarajevu. U vremenu pandemije susreli smo se s mnogim izazovima, poput smanjenih kapaciteta kinodvorana i manjeg broja premijernih naslova na velikim platnima. Sada smo odlučili krenuti dalje, jer je odlazak u kino bitan dio svakodnevnice – to je način da provedete kvalitetno vrijeme s prijateljima i porodicom, vrijeme za inspiraciju, edukaciju i zabavu. Ponosni smo što se Cineplexx porodica širi u Bosni i Hercegovini i što ćemo uskoro poželjeti dobrodošlicu publici u novom kinu u centru Sarajeva", izjavio je povodom otvorenja Cineplexxa Sarajevo Christof Papousek, managing partner Cineplexx Internationala.

(klix.ba)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top