Od novembra direktni letovi iz Sarajeva za Rim

flybosnia dec 22 18 sarajevo airport

Domaća aviokompanija FlyBosnia nastavlja s otvaranjem novih evrospkih destinacija. Kako je ranije i najavljeno, nova direktna aviolinija Sarajevo – Rim (Aerodrom Fiumicino) počet će s operiranjem od novembra.

"Za svako otvaranje nove destinacije kompanija Fly Bosnia pravi FAM TRIP za Tour operatore iz Italije koji traje tri dana u BiH kako bismo prezentirali svim potencijalnim turistima ljepote i raznolikosti koje naša zemlja nudi i razloge zašto je treba posjetiti", saopćeno je iz ove aviokompanije.

FAM TRIP, kao i promotivni letovi, bit će upriličeni od 17. do 20. oktobra 2019. godine. PR promocije BiH u Italiji će biti Amra Silajdžić-Džeko koja s porodicom već nekoliko godina živi u Rimu. Također, iz ove aviokompanije također govore kako im ambasador Italije u BiH Nicola Minasi pruža veliku podršku kako bi ova linija oživjela. Jedna bitna olakšavajuća okolnost je što bh. državljanima viza za Italiju nije potrebna.

"Direktna linija Sarajevo – Rim će biti ponedjeljkom i četvrtkom, u jutarnjim satima. Poslovanje i saradnja s menadžmentom Međunarodnog aerodroma Sarajevo je na zavidnom nivou i cijenimo njihovu podršku. Nažalost, uslovi, tarife i naknade poslovanja, po analizi Deloitte Consulting kuće iz Zagreba, na sarajevskom aerodromu nisu u skladu s razvojnim pristupima drugih aerodroma glavnih gradova u regiji tako da premještanje svakako postoji kao opcija", dodali su.

FlyBosnia trenutno ima dva Airbus A319 aviona nove generacije i očekuju dolazak još dva modela Airbus A319 u aprilu 2020. godine.

"Kompanija FlyBosnia je do sada zaposlila i vratila u BiH osoblje koje je do tada bilo daleko od svojih domova i misija je da svi oni koji, nažalost, napuštaju državu da se vrate u istu gdje imaju priliku raditi u domaćoj aviokompaniji tako da naši uposlenici rade na uspostavljanju novih evrospkih direktnih linija", istakli su iz bh. aviokompanije FlyBosnia.

(klix.ba)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top