Općina Novi Grad i Ilidža preuređuju kasarnu u Nedžarićima u rekreativni park

kasarna nedzarici jan 2020

Općina Ilidža i Novi Grad zajedničkim snagama ulaze u projekat uređenja dijela bivše kasarne Nedžarići koja se nalazi na granici dvije općine.

Radi se o 50.787 kvadratnih metara zemljišta sa pripadajućim objektima u nekadašnjoj kasarni koje je odlukom Vlade Federacije Bosne i Hercegovine nedavno dato na privremeno korištenje Općini Ilidža bez naknade.

Načelnik Općine Novi Grad, Semir Efendić za poslovni portal Akta.ba je kazao da sa projektom počinju ove godine, kada će se vidjeti i prvi rezultati zajedničkog rada.

"Općina je budžetom za ovu godinu predvidjela određena sredstva za početak realizacije ovoga projekta, a isto je uradila i Općina Ilidža", kazao je Efendić, pojašnjavajući kako će pomenuti prostor, iako znatno manji, biti preuređen na sličan način kao što je to urađeno u bivšoj kasarnoj Safet Zajko.

"Planirano je očuvanje već postojećeg zelenila, izgradnja i uređenje šetnica, sportskih sadržaja i dječijih i sportskih igrališta", kaže Efendić, napominjući kako će realizacija ovog projekta biti jako značajna jer naselja i zgrade koja se nalaze u blizini na području općine Ilidža nemaju nikakvih sadržaja.

Inače, dio bivše kasarne Nedžarići krajem novembra prošle godine je i zvanično ustupljen u korist Općine Ilidža na deset godina.

(Akta.ba)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top